close

De beste toepassingen voor interactieve whiteboards volgens hun gebruik

Dit artikel gaat over toepassingen die compatibel zijn met interactieve whiteboards. Het bevat een lijst met toepassingen ingedeeld per categorie, waaronder samenwerking, presentatie, leren, training, productiviteit en entertainment. Het geeft ook advies over het kiezen van de meest geschikte toepassingen voor je interactieve whiteboard.

Interactieve whiteboards zijn innovatieve technologieën die visuele weergave en interactiviteit combineren. Ze zijn onmisbaar geworden in klaslokalen, vergaderzalen en kantoren. Om het meeste uit deze apparaten te halen, is het belangrijk om ze uit te rusten met de beste toepassingen. In dit artikel presenteren we de aanbevolen toepassingen voor verschillende modellen interactieve whiteboards, waaronder die uit het Ricoh-assortiment en de MX-serie van Smart Board.

Waarom is het essentieel om de juiste toepassing te kiezen voor je interactieve whiteboard?

Een interactief whiteboard is zo goed als de softwaretools die erbij horen. De juiste toepassingen kunnen de productiviteit enorm verhogen, presentaties verbeteren en alle functies van het bord optimaliseren.

Tableau interactif Ricoh D3210

Ricoh D3210 interactief scherm

Het Ricoh D3210 interactieve scherm is een krachtig en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor samenwerking. Het is ideaal voor kleine vergaderruimten, klaslokalen en samenwerkingsruimten.

De D3210 is uitgerust met een 32-inch PCAP-touchscreen met Full HD-resolutie. Het scherm is helder en duidelijk en je kunt gemakkelijk aantekeningen maken met je vingers of een stylus.

Hij is ook uitgerust met een groot aantal poorten en aansluitmogelijkheden, zodat je hem gemakkelijk kunt aansluiten op computers, smartphones en tablets.

Het scherm is ook compatibel met verschillende toepassingen, waaronder samenwerkings-, presentatie– en onderwijstoepassingen.

Hier volgen nog enkele details over de functies en voordelen van de D3210:

 • Schermformaat: 32 inch
 • Resolutie: Full HD (1920 x 1080)
 • Aanraaktechnologie : PCAP
 • Poorten en connectiviteit: HDMI, DisplayPort, USB, VGA, audio-ingang
 • Compatibele toepassingen: Microsoft Office, Google Workspace, Zoom, Microsoft Teams, enz.

De D3210 is een uitstekende keuze voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk interactief scherm met veel mogelijkheden.

Hier volgen enkele voorbeelden van specifieke toepassingen die goed werken met de D3210 :

 • Microsoft Teams is een samenwerkingsapplicatie waarmee gebruikers kunnen samenwerken aan documenten, presentaties en projecten. Het biedt een intuïtieve gebruikersinterface die gemakkelijk te leren en te gebruiken is.
 • Microsoft PowerPoint is een presentatietoepassing waarmee gebruikers interactieve en boeiende presentaties kunnen maken. Het biedt een verscheidenheid aan functies, waaronder annotatietools, animaties en speciale effecten.
 • Educatieve toepassingen zoals Kahoot zijn een uitstekende manier om de betrokkenheid van werknemers te verbeteren en leren te bevorderen. Ze stellen bedrijven in staat om interactieve en boeiende trainingen te maken die gebruik maken van de multi-touch mogelijkheden van het scherm.
Tableau interactif Ricoh D5530

Ricoh D8600 interactief scherm

Het Ricoh D8600 interactieve scherm is een krachtig en veelzijdig samenwerkingstool dat ideaal is voor grote vergaderzalen, directiekamers en expositieruimten.

Met zijn 86-inch PCAP-touchscreen en 4K-resolutie biedt de D8600 een meeslepende en interactieve visuele ervaring.

De D8600 is uitgerust met een aantal geavanceerde functies die hem ideaal maken voor samenwerking tussen meerdere gebruikers.

 • Het ondersteunt tot 20 gelijktijdige contactpunten, zodat verschillende gebruikers samen aan hetzelfde document of dezelfde presentatie kunnen werken.
 • Het interactieve whiteboard is uitgerust met een bewegingssensor waarmee gebruikers het scherm met hun handen of vingers kunnen bedienen.
 • Het ondersteunt samenwerking op afstand, zodat gebruikers samen aan hetzelfde document of dezelfde presentatie kunnen werken, zelfs als ze zich niet in dezelfde ruimte bevinden.

De D8600 is ook compatibel met diverse toepassingen voor het integreren van multimediacontent.

 • Het ondersteunt videoconferenties, waardoor gebruikers kunnen communiceren en samenwerken met mensen op afstand.
 • Het scherm kan worden gebruikt om inhoud van computers, smartphones en tablets te projecteren.
 • Het integreert multimedia-inhoud zoals afbeeldingen, video’s en audiobestanden.

Samengevat is het interactieve scherm Ricoh D8600 een krachtig en veelzijdig hulpmiddel dat kan worden gebruikt voor verschillende taken, waaronder:

 • De presentaties
 • Cursussen
 • Vergaderingen
 • De conferenties
 • Online leren
Smart Board Série MX

MX-serie Smart Board

De MX-serie van Smart Board is een serie professionele interactieve schermen die bekend staan om hun veelzijdigheid en gebruiksgemak.

De MX-serie is verkrijgbaar in diverse afmetingen en resoluties, waardoor deze geschikt is voor een breed scala aan toepassingen.

Beeldschermen uit de MX-serie zijn uitgerust met een aantal geavanceerde functies die ze ideaal maken voor interactiviteit, waaronder :

 • Een multi-touch scherm waarmee meerdere gebruikers samen aan hetzelfde document of presentatie kunnen werken.
 • Een bewegingssensor waarmee gebruikers het scherm met hun handen of vingers kunnen bedienen.
 • Compatibiliteit met verschillende toepassingen voor het integreren van multimedia-inhoud.

De MX-serie is compatibel met verschillende toepassingen, waaronder :

 • Google Workspace, een samenwerkingsapplicatie waarmee gebruikers kunnen samenwerken aan documenten, presentaties en projecten.
 • Zoom, een toepassing voor videoconferenties waarmee gebruikers kunnen communiceren en samenwerken met mensen op afstand.
 • Udemy, een e-learningapplicatie waarmee gebruikers online cursussen en trainingen kunnen volgen.

Ricoh D5530 Interactief whiteboard

Het interactieve scherm D5530 met zijn hoge resolutie vereist toepassingen die een onberispelijke visuele helderheid bieden. Toepassingen zoals Microsoft PowerPoint worden aanbevolen om scherpe, interactieve presentaties te garanderen.

Ricoh D6520 interactief whiteboard

Het interactieve scherm D6520 is ontworpen voor samenwerking en vormt een aanvulling op toepassingen zoals Zoom, die samenwerking op afstand en interactieve brainstorming ondersteunen.

Ricoh D7510 Interactief whiteboard

Het interactieve scherm D7510 is Ricoh’s nieuwste technologie en vereist geavanceerde toepassingen. Microsoft Teams is een van de vlaggenschipapplicaties voor dit model en biedt geavanceerde functionaliteit voor veeleisende professionals.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een toepassing

 • Compatibiliteit met het interactieve whiteboard: zorg ervoor dat de toepassing optimaal werkt met jouw specifieke model.
 • Specifieke behoeften: elke instelling heeft unieke behoeften; kies een applicatie die aan die eisen voldoet.
 • Kosten en licentie: controleer het prijsmodel van de applicatie om verrassingen te voorkomen.
 • Updates en technische ondersteuning: Een goed ondersteunde applicatie staat over het algemeen gelijk aan een lange levensduur en betrouwbaarheid.

Conclusie

Interactieve whiteboards, zoals die van Ricoh en Smart Board, hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we presenteren en samenwerken. Maar om er het beste uit te halen, is het essentieel om ze uit te rusten met de juiste toepassingen. Door rekening te houden met de bovenstaande factoren bent u in een goede positie om de juiste keuze te maken en het potentieel van uw interactieve bord te maximaliseren.

call
email